Genoptræning – Frit valg

Frit valg ordning – hvad betyder det?

Formål er bl.a. at give den praktiserende læge et hurtigt supplerende vurderingsgrundlag i udredningsfasen af forløb med komplicerede lænderygtilstande ved hjælp af en udvidet, evidensbaseret fysioterapeutisk rygundersøgelse med en efterfølgende udredningsrapport til lægen.

Hvis du er blevet opereret, er din kommune forpligtiget til at tilbyde dig genoptræning med opstart senest 7 dage efter du er blevet udskrevet fra hospitalet. Er du ikke blevet tilbudt en sådan opstart inden 4 dage fra din udskrivelse, har du adgang til Frit Valg.

Det frie valg betyder, at du som borger har mulighed for at vælge en privat leverandør af din genoptræning.

Det frie valg omfatter de genoptræningsforløb, som kommunerne er ansvarlige for at tilbyde. Derfor gælder det frie valg også kun for dig, hvis du er blevet udskrevet fra hospitalet med en genoptræningsplan. Det er nemlig i genoptræningsplanen, at sundhedspersonalet på hospitalet henviser dig til genoptræning i kommunalt regi. Det er med udgangspunkt i genoptræningsplanen, at din kommune vurderer hvilken type genoptræningsforløb, du har brug for.

Inde på hjemmesiden www.mingenoptræning.dk kan du danne dig et overblik over de behandlere, du kan vælge, samt finde kontaktoplysninger til det givne sted – herfra hjælper de dig videre.​

Hjørring Fysioterapi er godkendt som leverandør af genoptræning.

Hjørring Fysioterapi

Østergade 52 C
9800 Hjørring

Telefon 98923329
E-mail : info@hjoerring-fysioterapi.dk

Hjørring Fysioterapi (Træningscenter)

Fanøvej 2
9800 Hjørring

Email : info@hjoerring-fysioterapi.dk
Åben 06.00 – 23.00 (Med nøglebrik)

Copyright 2024 Hjoerring-fysioterapi.dk