GLA:D-træning

Godt liv med artrose i Danmark

GLA:D står for ”Godt liv med artrose i Danmark” og er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb til folk med hofte- og/eller knæartrose (slidgigt). Målet er at nedsætte smerter, forbedre funktion og øge livskvalitet.

Vi tilbyder et 8 ugers specialiseret trænings- og teoriforløb til personer med artrose (slidgigt) i knæ eller hofte – du kan også deltage selvom du er skrevet op til operation. Forløbet tager udgangspunkt i nyeste forskning og følger nationale kliniske retningslinjer på området. Resultaterne for denne form for træning er meget lovende og har op til fire gange så god effekt som smertestillende medicin.

Et forløb består af følgende:

  • Individuel undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D-registret (1. konsultation)
  • Individuel træningsintroduktion (2. konsultation)
  • Patientuddannelse: undervisningssession á 60-90 min. varighed som indeholder læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering
  • 6 ugers træning to gange om ugen á 60 min varighed. Holdtræning anbefales, da det er dobbelt så effektivt som hjemmetræning. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser
  • Opfølgning efter tre måneder. Alle re-testes og udfylder spørgeskema
  • Opfølgning efter 12 måneder. Alle får tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev
  • Mulighed for vedligeholdende GLA:D-træning efter endt forløb

Se nedenstående indslag fra TV avisen august 2013 omkring effekten og indhold af GLA:D træningen

Hjørring Fysioterapi

Østergade 52 C
9800 Hjørring

Telefon 98923329
E-mail : info@hjoerring-fysioterapi.dk

Hjørring Fysioterapi (Træningscenter)

Fanøvej 2
9800 Hjørring

Email : info@hjoerring-fysioterapi.dk
Åben 06.00 – 23.00 (Med nøglebrik)

Copyright 2024 Hjoerring-fysioterapi.dk